Home
 
Werk
 
Cursussen
 
Biografie
 
Contact
 
Links
   
                             
       
Biografie      

 

Erica Nussbaum werd in 1963 in Hannover geboren en verhuisde op zevenjarige leeftijd met haar ouders naar Nederland. Schilderen was al vanaf de vroege jeugd haar grote passie. In 1977 begonnen de lessen bij kunstschilder Henk Corduwener in Huizen.

De beslissing om van de hobby het beroep te maken was gauw genomen en in 1986 werd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht afgestudeerd. Een stage lithografie bij Walter Dohmen aan de Kunsthochschule in Keulen maakte deel uit van de studie. Direct daarna is Erica begonnen met lesgeven en exposeren.  

 

 

De natuur, muziek, mensen en de dierenwereld zijn de belangrijkste inspiratiebronnen voor haar. Niet het eenvoudige reproduceren van onderwerpen of beelden maar de verfijnde kracht die het kunstwerk uiteindelijk moet overbrengen, met behulp van een aansprekende compositie, spanning in licht en donker, is wellicht het belangrijkste aspect in haar werk. Gezien de technische kennis en ervaring zijn er geen belemmeringen in het gebruik van een techniek en bepaalt enkel de beoogde uitstraling de technische keuze.

Sinds 2010 is Erica samen met haar vriend Manfred in Frankrijk bezig een oude boerderij op te knappen met de bedoeling daar uiteindelijk permanent te wonen en te werken. Er is ook een prachtig atelier waarin cursussen gegeven kunnen worden. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden mailt u dan naar : info@nussbaum.nl

   
     
       

© Erica Nußbaum 2014